Tiramisu reteta cu fructe de padure

de Irina in Prajituri, 24 Oct 2014 | 6730 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Prajiturii asteia i se spune tiramisu cu fructe de padure, pentru ca ingredientele sunt aceleasi, mai putin fructele de padure ce inlocuiesc praful de cacao din reteta originala. Mi s-a parut buna, mai putin combinatia de fructe cu gustul de espresso. V-as sfatui sa inlocuiti cafeaua cu care se insiropeaza piscoturile cu un sirop sau suc de fructe.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 2 cutii mascarpone
  • 200 ml frisca
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar brun
  • 20 piscoturi Savoiardi
  • 100 ml espresso
  • lichior Amaretto
  • afine
  • capsuni
  • frunzulite de menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta cu fructe de padure:

Tiramisu reţetă originală

Am pregatit intai o cafea espresso, am indulcit-o cu 2 lingurite de zahar si am amestecat, dupa care am lasat-o la racit.

Am separat galbenusurile de albusuri, iar galbenusurile le-am pus intr-o cratita la bain-marie impreuna cu zaharul. Am amestecat  pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat lichiorul Amaretto.  Crema de oua am combinat-o cu mascarpone si cu frisca batuta pana s-a omogenizat compozitia.

Piscoturile le-am insiropat cu cafeaua espresso si le-am asezat pe un platou, la indemana.

Peste piscoturi am asezat un strat de crema cu un posh, afine si capsuni taiate felii si inca un strat de crema.

Am aranjat deasupra al doilea rand de piscoturi insiropate si am imbracat prajitura cu crema. Am decorat cu fructe si frunzulite de menta.

 

 

TIPS-URI

1

pentru insiroparea piscoturilor, in loc de cafea espresso v-as sugera un sirop sau suc de fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu frisca